Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

donderdag 27 februari 2014

Nieuwe Idee: Lang leve de democratie!

De komende maanden gaan we weer twee keer naar de stembus: eerst lokaal, daarna Europees. Steeds minder mensen gaan echter stemmen en als we stemmen wordt ons stemgedrag steeds grilliger. We lijken ons niet echt meer te interesseren voor ‘de politiek’, al dan niet ingegeven door teleurstelling en frustratie. Raakt onze representatieve democratie in het slop? Is de huidige inrichting van onze democratie nog wel van de 21steeeuw? Want wie heeft het nog voor het zeggen? De burger? Zoiets abstracts als het ‘volk’? Of heeft de burger nog maar nauwelijks iets in te brengen en zijn het vooral lobbygroepen en/of ambtenaren die de dienst uitmaken?

Deze Idee werpt een frisse blik op de democratie anno 2014. U kunt hier een proefnummer of abonnement op de Idee aanvragen.