Help ons het sociaal-liberaal gedachtegoed groot te maken

donderdag 1 maart 2018

Bouwen aan het gedachtegoed

Op 1 januari volgde Coen Brummer Tweede Kamerlid Joost Sneller op als directeur van het wetenschappelijk bureau. De meest recente uitgave van Democraat, het ledenblad van D66, ondervroeg hen over hun werk en de rol van het wetenschappelijk bureau ten opzichte van de Tweede Kamer. Beiden wezen op het belang van het wetenschappelijk instituut voor het in het oog houden van de lange en middellange termijn. Brummer: “Het blijven nadenken over politiek gedachtegoed is voor een partij die in de regering zit nóg belangrijker dan in oppositietijd. In de oppositie heb je meer prikkels om te vernieuwen. In regeringstijd moet je niet enkel tevreden zijn met het feit dat je invloed hebt, je moet ook verder kijken dan het regeerakkoord.”

Het interview is hier te lezen.