Help ons het sociaal-liberaal gedachtegoed groot te maken

vrijdag 9 maart 2018

Vacature Hoofdredacteur idee (16 uur p/w)

De Mr. Hans van Mierlo Stichting zoekt per direct een hoofdredacteur voor haar politiek-wetenschappelijk magazine idee – tijdschrift voor het sociaal-liberalisme. Het tijdschrift heeft tot doel het sociaal-liberale gedachtegoed te verdiepen en te verbreden door middel van verdiepende artikelen, scherpe columns en interviews met inspirerende denkers. Zo biedt het tijdschrift achtergronden en reflectie tegenover de waan van de dag. Idee verschijnt viermaal per jaar, ieder nummer heeft een eigen thema.

De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het blad en bepaalt in samenspraak met de redactie en de redactieraad de inhoudelijke koers. De functie bedraagt 16 uur per week. Het gaat in eerste instantie om een dienstverband voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging.

Organisatie

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijk wetenschappelijk bureau van D66. De Van Mierlo Stichting heeft tot doel om het sociaal-liberale gedachtegoed verder te ontwikkelen en te verspreiden binnen en buiten D66. De stichting doet onder meer onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken, organiseert lezingen en symposia en geeft trainingen en workshops.

Functieomschrijving

De hoofdredacteur is verantwoordelijk voor de totstandkoming van het tijdschrift. De hoofdredacteur stuurt het team van vrijwillige redacteuren aan die zowel artikelen schrijven als actief auteurs benaderen om artikelen aan te leveren. Ook is de hoofdredacteur verantwoordelijk voor het contact met vormgevers, drukkerij en verzendbedrijf.

De hoofdredacteur zoekt constant naar manieren om idee te verbeteren en om het tijdschrift aan te passen aan de wensen van een (in toenemende mate digitaal) lezerspubliek. Hij of zij begrijpt hoe complexe politieke thema’s zijn te verwoorden in inhoudelijk sterke, maar ook goed leesbare artikelen. Daarnaast is de hoofdredacteur verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen rond edities van idee. De hoofdredacteur is een volwaardige gesprekspartner voor de voorzitter van de redactieraad, met wie de themanummers per jaar worden vastgesteld.

Naast deze werkzaamheden kan de hoofdredacteur gevraagd worden bij te dragen aan onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken, dat plaats vindt bij de Van Mierlo Stichting. Ook het beleggen van expertmeetings, het organiseren van lezingen en symposia, en het geven van trainingen over het sociaal-liberale gedachtegoed kunnen behoren tot het takenpakket.

De succesvolle kandidaat beschikt over de volgende competenties:

• Uitstekende schrijfvaardigheid;
  • Goede mondelinge en presentatievaardigheden;
  • Analytisch vermogen;
  • Overtuigingskracht;
  • Ondernemerschap;
  • Visie;
  • Kennis van sociale media;
  • Verbindend vermogen;

Aanvullend beschik je in ieder geval over de volgende kenmerken:

• WO denk-/werkniveau;
  • Redactionele ervaring;
  • Meerdere publicaties in populaire of vakinhoudelijke media;
  • Goed in staat een team van vrijwilligers te managen;
  • Politieke antenne;
  • Kennis van en affiniteit met D66-gedachtegoed.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een functie voor 16 uur per week (2 dagen in de week). Wij bieden een dienstverband van een jaar, met uitzicht op verlenging. De standplaats is het kantoor van de Van Mierlo Stichting in Den Haag. De functie is ingeschaald in schaal 9-10 van de BBRA (inschaling en exacte periodiek afhankelijk van werkervaring).

De Van Mierlo Stichting kent 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding op basis van OV 2e klasse en een pensioenregeling.

Je werkt in een karakteristiek pand, waar met betrokken en enthousiaste collega’s hard wordt gewerkt, en waar zeker ook veel wordt gelachen.

Belangstelling?

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Coen Brummer, directeur van de mr. Hans van Mierlo Stichting via coen.brummer@d66.nl. Praktische vragen over de procedure kan je stellen door een mail te sturen aan vacature@d66.nl.

Solliciteren kan tot en met 31 maart 2018, door een motivatiebrief en CV te sturen naar de mr. Hans van Mierlo Stichting t.a.v. Coen Brummer via vacature@d66.nl. Een korte online screening (Google zoekopdracht) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Onderwerpen

Artikelen uit de idee gesorteerd per onderwerp