Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

vrijdag 20 april 2018

Nieuwe publicatie ‘Van Nieuwkomer naar Nederlander’ nu te bestellen!

Een nieuwe lente, een nieuw kabinet, dezelfde migratievraagstukken. Wat maakt een vluchteling? Wie vangen we wel of niet op, in Europa of daarbuiten? En uiteindelijk: hoe worden nieuwkomers Nederlanders?

In de nieuwe Van Mierlo Stichting publicatie Van nieuwkomer naar Nederlander. Een sociaal-liberale visie op migratie, asiel en integratie gaat auteur Marthe Hesselmans in op prangende kwesties omtrent migratie. Centraal staat de vraag hoe een toekomstbestendig migratiebeleid te voeren op basis van sociaal-liberale kernwaarden. Hoe zorgen we ervoor dat EU-lidstaten verantwoordelijkheid delen voor asielopvang? Hoe kunnen nieuwkomers menswaardig en op eigen kracht integreren? En hoe kan de samenleving dit faciliteren?

Van nieuwkomer naar Nederlander. Een sociaal-liberale visie op migratie, asiel en integratie kunt u hier bestellen. Prijs: € 8,95 (exclusief verzendkosten).

De publicatie is ook hier als PDF te downloaden.