donderdag 7 november 2019

Van Mierlo Symposium 2019: Scheidslijnen in de samenleving?

Op 5 november 2019 vond het Van Mierlo Symposium plaats in het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag. Dit jaar stond het symposium in het teken van scheidslijnen in de samenleving.

Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau, hield de keynote lezing naar aanleiding van zijn recente boek Veenbrand: smeulende kwesties in de welvarende samenleving. Hierin analyseert Putters hoe de nieuwe samenleving zorgt voor kansen, maar ook leidt tot ongemak, onzekerheid en conflicten. Ingrid Robeyns, hoogleraar Ethiek van Instituties aan de Universiteit Utrecht, reageerde op Putters’ lezing vanuit het perspectief van rechtvaardigheid. Tot slot was er een panelgesprek met socioloog Iliass El Hadioui en onderwijswethouders Said Kasmi (Rotterdam) en Marianne de Bie (Breda) over oplossingen en de weg vooruit.

Kon jij er niet bij zijn? Kijk dan ons symposium hier terug.

Foto’s: Jeroen Mooijman