vrijdag 17 juli 2020

Van Mierlo Academieweekend 2020: Sociaal-liberalisme in een tijdperk van Big Data

We leven in een tijd van ‘Big Data’, profiling & algoritmes. Maar komen onze individuele vrijheden hierdoor niet onder druk te staan? Zijn we eigenlijk nog wel vrij als een computer kan berekenen wat wij willen? En wie is eigenlijk de baas over onze gegevens?

Op zaterdag 21 en zondag 22 november organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting de derde editie van het Academieweekend. Het thema van dit weekend is ‘Sociaal-liberalisme in een tijdperk van Big Data’.

Hierover gaan we twee dagen lang praten, discussiëren en nadenken in de bossen bij Soesterberg met als hoofdvraag: Wat is ons sociaal-liberale antwoord op de ontwikkelingen rondom ‘Big Data’? Meer informatie over het Academieweekend kan je hier vinden.

Uiteraard zullen de dan geldende corona-maatregelen gewaarborgd worden. Zo wordt er onder andere gezorgd voor voldoende ontsmettingsmogelijkheden en zijn er alleen éénpersoonskamers. Meer informatie is te vinden via de site van Kontakt der Kontinenten.