woensdag 11 november 2020

Nieuwe Democraat met bijdrages van de Van Mierlo Stichting

In de nieuwste editie van ‘Democraat’, het ledenmagazine van D66, staan een tweetal bijdrages van de Mr. Hans van Mierlo Stichting. Wetenschappelijk medewerker Laura de Vries en Vincent Hoffmans schrijven kritisch over fractiediscipline en regeerakkoorden. Ze stellen voor dat D66 in de toekomst niet meer meewerkt aan dichtgetimmerde regeerakkoorden en in plaats hiervan opteren ze voor een kort principeakkoord bij een volgende formatie. Daarnaast interviewde Coen Brummer voor deze editie Daniël Boomsma en Flip de Groot over de rol in de geschiedenis van de partij van rechtsfilosoof en oud-partijvoorzitter Jan Glastra van Loon.

Het essay van Laura de Vries en Vincent Hoffman leest u hier.

Het interview over Jan Glastra van Loon leest u hier.

Een online-versie van de volledige editie van de nieuwste Democraat vindt u hier.