Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

dinsdag 1 december 2020

Nieuw: de tweede druk van ‘De canon van het sociaal-liberalisme’

Van het algemeen kiesrecht tot de moderne verzorgingsstaat: sociaal-liberalen stonden aan de basis van vele revoluties in de Nederlandse politiek, altijd met het doel om vrijheid mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen. De canon van het sociaal-liberalisme vertelt de rijke geschiedenis van deze stroming.

Nieuw in deze druk zijn de vensters over Hendrick Quack en het begrip der gemeenschap (1894), Bouwonderneming Jordaan (1895), Anna Polak en het Nationaal Bureau voor Vrouwenarbeid (1908), het referendumamendement (1921), Betsy Bakker-Nort en gelijke rechten in het huwelijk (1922), de Demostaat-resolutie van de JOVD (1964), het nieuwe kiesstelsel dat er niet kwam (2003) en de afschaffing van het referendum (2018).

Benieuwd? Als voorproefje lees je het hoofdstuk over Betsy Bakker-Nort en gelijke rechten in het huwelijk hier.

‘De canon van het sociaal-liberalisme’ bestel je hier.