maandag 8 februari 2021

Nieuwe Idee: After Disruption

In de nieuwste Idee onderzoeken wij de oorzaken en gevolgen van ontwrichtingen. Een ontwrichtende ervaring in de samenleving doet bestaande zekerheden wankelen. Hoe gaan we verder na maatschappelijke ontwrichting, na een opschudding van de status quo? Biedt het kansen voor verbetering, een mooiere toekomst? Of noopt het juist tot voorzichtigheid? Deze vragen worden besproken aan de hand van twee recente ontwrichtingen,  de crisis in de liberale wereldorde en de Arabische revolte van tien jaar geleden.

Met bijdragen van o.a. Amin Maalouf, Philipp Blom, Paul Verhaeghe, Annelien Bredenoord en Afke Groen. Neem hier een abonnement om de gehele editie te lezen of lees hier alvast drie uitgelichte artikelen! This edition is also available in English and can be found here.