maart
  • 25 maart 19.00 uur - 21.30 uur

Marchantlezing 2020: Uprooting Capitalism

Dit jaar organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, haar 10e Marchantlezing Uprooting Capitalism in TivoliVredenburg. In deze lezing bepleit  Glen Weyl radicale hervorming van de vrije markt voor een eerlijke welvaartsverdeling en een meer representatieve democratie.

TivoliVredenburg
    Vredenburgkade 11
    3511 WC Utrecht
  • april
  • 2 april 17:30-19:00

De burger bij het bestuur! Een debat over overheid en democratie

De burger bij het bestuur!
    Een debat over overheid en democratie ter ere van rechtsfilosoof Jan F. Glastra van Loon (1920-2001). Met o.a. vice-voorzitter van de Raad van State Thom de Graaf en prof. Tom van der Meer (Hoogleraar politicologie Universiteit van Amsterdam). Met dank aan de Van Mierlo Tafel.

Aanmelden via receptie@societeitdewitte.nl

Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte
    Plein 24
    2511 CS Den Haag
  • 30 april 19:00

Abdelkader Benali over Marokko

Naar aanleiding van de laatste editie van idee organiseert het Leiden Afrika Studiecentrum van de Universiteit Leiden in samenwerking met de Van Mierlo Stichting en D66 Internationaal een avond over het onderwerp van de idee.

Afrika-Studiecentrum
    Wassenaarseweg 52