Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Bijeenkomst Democratie van Nu Oss

Woensdag, 30 mei 2018 in Oss

Op het congres van oktober 2018 wordt de nieuwe visie van D66 om democratische vernieuwing in de vorm van een bestuursresolutie voorgelegd aan de leden. Maar voor het zover is, gaan we met elkaar in ...

Op het congres van oktober 2018 wordt de nieuwe visie van D66 om democratische vernieuwing in de vorm van een bestuursresolutie voorgelegd aan de leden. Maar voor het zover is, gaan we met elkaar in gesprek. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we stellingen en dilemma’s omtrent democratische vernieuwing, en geven we input voor de bestuursresolutie.

Iedere D66’er voelt zich betrokken bij onze democratie. Dat was al zo in 1966, toen 44 bezorgde burgers de partij oprichten. En dat is zo vandaag, in 2018. Sommige dingen zijn in de afgelopen decennia hetzelfde gebleven. Nog altijd willen D66’ers dat mensen invloed hebben op de macht, op de mensen die namens hen het land besturen. Maar andere zaken zijn wel veranderd. Mensen weten elkaar sneller te vinden, als ze een goed idee hebben of als ze vinden dat iets anders moet. De hele samenleving heeft grote, ingrijpende verandering doorgemaakt de afgelopen periode. Maar het huidige democratisch bestel houdt daar geen rekening mee. Dat moet anders. Willen we onze democratie versterken, dan is democratische vernieuwing pure noodzaak. Juist daarom werkt D66 de komende maanden aan een nieuwe visie op onze democratie. De democratie van nu.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Daarvoor hoeft u zich niet van tevoren aan te melden.

Ter voorbereiding van deze bijeenkomst kunt u hier de leidraad voor het project ‘Democratie van Nu’ lezen.

30 mei

20:00

Raadhuislaan 2
Oss