Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Bijeenkomst ‘Van nieuwkomer naar Nederlander’ Arnhem

Dinsdag 20 november 2018

Integratiebeleid wordt steeds meer op lokaal niveau geregeld. Praat ook mee tijdens deze bijeenkomst over beleid voor nieuwkomers.

Vanaf 2020 wordt de gemeente weer verantwoordelijk voor de inburgering. De grote vraag is: hoe moeten we dit in Arnhem doen? Om hier een antwoord op te krijgen, organiseert D66 Arnhem op dinsdagavond 20 november een politiek café ‘van nieuwkomer tot Nederlander’. Het evenement is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Minister Koolmees heeft bepaald dat het inburgeringsbeleid op de schop gaat. Een belangrijke verandering in de nieuwe wetgeving is dat de gemeenten verantwoordelijk worden voor het inkooptraject inburgering. Ook gaat de taaleis omhoog (van A2 naar B1). De nieuwe wetgeving gaat in per 1 januari 2020. Dat betekent dat we nog een jaar hebben om nieuw beleid te maken. Maar hoe dan?

Hierover gaan we praten met professionals. Onder leiding van Wimer Heemskerk (politicoloog/Jonge Democraten) gaan Marjan van den Broek (RijnIJssel manager Educatie & Entree), Daniel Boomsma (Van Mierlostichting) Marjon Loor (casemanager Integratie & Participatie in Arnhem) en haar collega coach bij Vluchtelingenwerk die zelf het inburgeringstraject in Arnhem heeft doorlopen in gesprek over inburgering en integratie. Hoe doen we het nu in Arnhem? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Wat moeten we doen en wat vooral niet?

Kom met ons meepraten! De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) bij Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168 in Arnhem en is gratis voor iedereen toegankelijk (ook niet-leden).

20 november

19:30-21:30

Geniet in de Weerd
Weerdjesstraat 168
Arnhem