Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Bijeenkomst ‘van Nieuwkomer naar Nederlander’ in Zoetermeer

Woensdag 27 maart 2019 in Zoetermeer

D66 Begin 2021 wordt de nieuwe inburgeringswet van kracht. Eén van de grote wijzigingen is dat vanaf dat moment de taak voor integratie meer bij de gemeente komt te liggen. Zo ook in Zoetermeer. Wat kunnen we ...

Begin 2021 wordt de nieuwe inburgeringswet van kracht. Eén van de grote wijzigingen is dat vanaf dat moment de taak voor integratie meer bij de gemeente komt te liggen. Zo ook in Zoetermeer. Wat kunnen we in Zoetermeer gaan doen en wat gaat er veranderen? Welke kansen biedt dat? Welke mogelijkheden hebben we?

D66 Zoetermeer wil met kennishouders, betrokkenen (ondernemers, vluchtelingenwerk), ervaringsdeskundigen (nieuwe Nederlanders), lokale politiek en overige geïnteresseerden hier over nadenken; integratie betreft namelijk de hele samenleving. 

Op 27 maart organiseert D66 Zoetermeer daarom een Kenniscafé in het Forumcafé in Zoetermeer. Op basis van een uitleg van het nieuwe beleid, de ervaringen van enkele nieuwkomers en vooral ook met de inbreng van genodigden en bezoekers willen we komen tot input en ideeën om dit nieuwe beleid goed te laten invullen in Zoetermeer.

Vanaf 19.30u wordt u ontvangen in het Forumcafé, om 20.00u begint het programma en het formele gedeelte eindigt om ongeveer 21.15u. Daarna is er tijdens de borrel gelegenheid om uw ideeën (met andere aanwezigen) te bespreken en vast te leggen.

Aanmelden kan via mailadres lokalebijeenkomst@d66zoetermeer.nl; iedereen is welkom!

Deze bijeenkomst organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting in samenwerking met de lokale D66-afdeling.

Zie voor meer informatie over het project: vanmierlostichting.d66.nl/vannieuwkomernaarnederlander

27 maart

19:30 (inloop) 20:00 (start)

Forumcafé in Forum Zoetermeer
Stadhuisplein 1
Zoetermeer