Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Boekpresentatie ‘De canon van het sociaal-liberalisme’

Donderdag 17 oktober 2019 in Den Haag

Op donderdag 17 oktober vindt de boekpresentatie van 'De canon van het sociaal-liberalisme' van Coen Brummer en Daniël Boomsma plaats.

‘Wij beleven nu de geboorteweeën van eene nieuwe aera van het liberalisme. […] Het aanvatten van nieuwe groote problemen wordt een eisch van zelfbehoud.’ – Samuel van Houten aan Nicolaas Pierson, 29 november 1868.


Vandaag de dag is het sociaal-liberalisme een brede politieke stroming met veel maatschappelijke invloed. Niet alleen D66 noemt zich sociaal-liberaal, maar ook Femke Halsema en Mark Rutte hebben opzichtig geflirt met het etiket. Van het algemeen kiesrecht tot de moderne verzorgingsstaat: sociaal-liberalen stonden aan de basis van vele revoluties in de Nederlandse politiek. Altijd met het doel om vrijheid mogelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen.

Op donderdag 17 oktober vindt de boekpresentatie van ‘De canon van het sociaal-liberalisme’ plaats. In dit boek wordt voor het eerst de rijke geschiedenis van deze stroming beschreven. Aan bod komen sociaal-liberalistische acties die zijn ondernomen in de politiek: van het Kinderwetje van Houten tot aan de invoering van het vrouwenkiesrecht.

Programma:

19:30-20:00 uur: Inloop

‘De geboorte van het sociaal-liberalisme’ door Coen Brummer
‘D66 en sociaal-liberalisme’ door Daniël Boomsma
Overhandiging eerste exemplaar aan historicus en Trouw-columnist Hans Goslinga en Tweede Kamerlid Salima Belhaj (D66). Goslinga en Belhaj zullen een korte reactie geven.

Na afloop vindt er een borrel plaats.

17 oktober

19:30 uur

Boekhandel Douwes
Herengracht 60
2511 EJ Den Haag