D66: Partij van de kosmopolieten of terug naar het midden?

Donderdag, 29 augustus in Den Haag

De laatste decennia groeide de maatschappelijke polarisatie tussen ‘kosmopolieten’ en ‘communitaristen’. D66, van oudsher een middenpartij die maatschappelijke tegenstellingen hielp te overbruggen, wordt steeds meer de representant van het kosmopolitanisme. Daarmee versterkt de partij de maatschappelijke tegenstellingen, stelt hoogleraar Ruud Koopmans, Humboldt Universiteit Berlijn.

Koopmans verzorgt een inleiding aan de hand van zijn artikel in de meest recente idee over tweedeling (deze is hier te lezen). Annelien Bredenoord (D66-fractievoorzitter in de Eerste Kamer) reageert op zijn verhaal. Het gesprek staat onder leiding van Coen Brummer (directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting).

D66: Partij van de kosmopolieten of terug naar het midden?

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

29 augustus

20:00-22:00 uur