De rechtsstaat als speelbal van de politiek

Donderdag 30 januari 2020 in Den Haag

Op 30 januari gaan Alex Brenninkmeijer en Maarten Groothuizen in gesprek over de toekomst van de rechtsstaat.

Tegenkrachten zijn in een evenwichtige democratie hoogst noodzakelijk, bepleit voormalig nationaal ombudsman Alex Brenninkmeijer in idee over de toekomst van de rechtsstaat. De democratische legitimatie en het vertrouwen in de rechtspraak kunnen alleen versterkt worden door de scheiding tussen politiek en rechtspraak zo duidelijk mogelijk te maken en de rechterlijke macht te versterken. De rechtsstaat mag geen speelbal worden de politiek.

Op 30 januari gaan Alex Brenninkmeijer (momenteel lid van de Europese Rekenkamer en faculteitshoogleraar Institutionele aspecten van de rechtsstaat aan de Universiteit Utrecht) en Maarten Groothuizen (Tweede Kamerlid namens D66, portefeuille Justitie) in gesprek over de toekomst van de rechtsstaat. De avond wordt geleid door Carinne Elion-Valter, Universitair Docent aan de Erasmus Universiteit.

Wanneer: Donderdag 30 januari, 20:00-22:00
Waar: Sociëteit De Witte (Plein, Den Haag)

Aanmelden is verplicht en kan via het onderstaande formulier.

Bij evenementen van de Van Mierlo Stichting bepaalt u zelf uw (vrijwillige) toegangsprijs. Via het aanmeldformulier kunt u kiezen hoe hoog het bedrag is dat u betaalt. Met uw vrijwillige donatie steunt u de evenementen van de Van Mierlo Stichting.

De rechtsstaat als speelbal van de politiek

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

20:00 uur - 22:00 uur

Sociëteit De Witte