Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Expertsessie ‘Aanpak vooroordelen bij solliciteren’

Maandag, 21 januari 2019 in Utrecht

Tijdens deze expertsessie vanuit de thema-afdeling V/M Sociale Innovatie gaat Marcel Coenders nader in op het in- en uitsluiten bij solliciteren, beleidsinvalshoeken en recente ontwikkelingen daarin.

Tijdens deze expertsessie vanuit de thema-afdeling V/M Sociale Innovatie gaat Marcel Coenders nader in op het in- en uitsluiten bij solliciteren, beleidsinvalshoeken en recente ontwikkelingen daarin. Mirande Smidt zal vanuit de praktijk ingaan op de stappen in het sollicitatieproces die er uiteindelijk toe leiden dat wie objectief de beste is het uiteindelijk vaak niet wordt.

Sprekers
Mirande Smidt is betrokken geweest bij honderden (top)benoemingen in de publieke sector en het bedrijfsleven. Ooit is zij gestart als projectleider selectie- en testresearch. Kennis en ervaring die vandaag de dag nog steeds van pas komt.

Marcel Coenders is sinds 2018 verbonden aan het SCP en richt zich als wetenschappelijk strateeg op vraagstukken over in- en uitsluiting. Daarvoor werkte hij als universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft vooral gepubliceerd over discriminatie op de arbeidsmarkt, verhoudingen tussen etnische groepen en nationale identiteit.

In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u zich van te voren aan te melden bij de secretaris van de thema-afdeling Nynke Hendriks, te bereiken via info@d66vmsocialeinnovatie.nl

21 januari

19:15-21:15

Restaurant Se7en
Mariaplaats 7
3511 LH Utrecht