Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Expertsessie ‘De Inclusieve Samenleving’

Maandag, 17 september 2018 in Utrecht

Expertsessie over 'De Inclusieve Samenleving' door Landelijke thema-afdeling V/M Sociale Innovatie

Op maandagavond 17 september organiseert V/M Sociale Innovatie een expertsessie met als thema ‘De Inclusieve Samenleving’.

Tijdens deze expertsessie gaat Marcel Coenders in op wat een inclusieve samenleving inhoudt, welke kenmerken deze kant en wat vanuit de beleidsinvalhoek de recente ontwikkelingen zijn. Astrid Elburg zal vanuit de praktijk ingaan op hoe een inclusieve samenleving vorm krijgt in de kleurrijke wijk Amsterdam-Oost. Daarnaast staat zij stil bij de ervaringen en lessen uit de praktijk.

Sprekers
Astrid Elburg is organisatie-adviseur, honours docent aan de VU: Vorming in vloeibare tijden, Gastdocent Radboud Universiteit: Inclusive Leadership en Global Executives Coach. Daarnaast bekleedt zij diverse toezichthoudende functies met HR innovaties als specialisatie.

Marcel Coenders is sinds 2018 verbonden aan het SCP en richt zich als wetenschappelijk strateeg op vraagstukken over in- en uitsluiting. Daarvoor werkte hij als universitair hoofddocent aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft vooral gepubliceerd over discriminatie op de arbeidsmarkt, verhoudingen tussen etnische groepen en nationale identiteit.

Links:
De sociale staat van Nederland 2017 (volledige rapport en infographic):
https://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2017/De_sociale_staat_van_Nederland_2017

De beste de baas? Tsjalling Swierstra en Evelien Tonkens (red.):
https://oapen.org/download?type=document&docid=340096

Voorafgaand aan de expertsessie is er gelegenheid om samen te eten en bij te praten. In verband met de beperkt beschikbare ruimte en stoelen verzoeken wij u dringend zich (ook voor het eten) van te voren aan te melden bij Nynke Hendriks, te bereiken via info@d66vmsocialeinnovatie.nl

Plaats: Se7en, Mariaplaats 7, 3511 LH Utrecht, Nederland
Datum & tijd: 17 september 2018 van 19:15u tot 21:15u
Diner: Restaurant Se7en, vanaf 17:30u (graag vooraf aanmelden via secretaris)

17 september

19:15-21:15

Se7en
Mariastraat 7
3511LH Utrecht