Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

“Fake News & Populisme”

Dinsdag, 21 november 2017 in Leiden

Op dinsdag 21 november zal een bijeenkomst worden gehouden over “Fake News & Populisme”. In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over fake news, alternative facts en populisme.

In samenwerking met de D66 thema-afdeling Sociaal Liberalisme organiseren de Jonge Democraten Leiden-Haaglanden een open symposium over  fake news, alternative facts en populisme.

Kleuring van nieuws is van alle tijden, maar het verspreiden van onwaarheden met politieke implicaties lijkt anno nu een hoge vlucht te hebben genomen. De revival van populistische stromingen lijkt garen te spinnen bij zogenoemd ‘fake news’. Zonder nepnieuws was de kans op een Brexit waarschijnlijk kleiner, zonder nepnieuws was het de vraag of populistische leiders in Nederland, Duitsland en Frankrijk zo snel zouden kunnen groeien en de aandacht vast zouden kunnen blijven houden. Waart er een spook rond door Europa als het gaat om politieke misinformatie waarmee massa’s worden bespeeld?

Locatie: Nieuwe Energie Leiden (3e Binnenvestgracht 23, Leiden).

Programma:

19:30 Inloop en registratie (aanvang 19:45 uur)

  • Muzikale inleiding
  • Welkomstwoord – Jan Puts
  • “Aan het front van Fake News” door Alexander Pleijter: universitair docent Journalistiek en Nieuwe Media Universiteit Leiden, project Nieuwscheckers  – o.a. Facebook
  • “Fake News, niets nieuws” door Chris Aalberts: publicist en Universitair docent Media en Journalistiek EUR
  • “Politiek en journalistiek ten tijde van Fake News” door Joost Sneller: Tweede Kamerlid D66 fractie
  • Q&A zaal

21:30 Afsluiting

Deze avond wordt u aangeboden door:

D66 thema-afdeling Sociaal-Liberalisme & Jonge Democraten Leiden-Haaglanden

U kunt zich aanmelden om een bevestiging te krijgen via de mail voor de avond via het online inschrijfformulier dat u hier kunt vinden. 


Dit onderwerp is een wederkerend onderwerp dat ook zal worden besproken tijdens de Marchantlezing van 21 februari 2018 met de titel ‘Democracy and Disinformation’.

21 november

Inloop vanaf 19:30

Nieuwe Energie Leiden (3e Binnenvestgracht 23, Leiden).