Help ons het sociaal-liberaal gedachtegoed groot te maken

Lancering van de publicatie Van nieuwkomer naar Nederlander

Vrijdag 20 april in Den Haag

Een nieuwe lente, een nieuw kabinet, dezelfde migratievraagstukken. Wat maakt een vluchteling? Wie vangen we wel of niet op, in Europa of daarbuiten? En uiteindelijk: hoe worden nieuwkomers Nederlanders?

Op vrijdag 20 april presenteert de Van Mierlo Stichting, wetenschappelijk bureau van D66, de publicatie Van nieuwkomer naar Nederlander. Een sociaal-liberale visie op migratie, asiel en integratie. Het eerste exemplaar zal overhandigd worden aan minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees. Eerste Kamerlid Petra Stienen (D66) treedt vervolgens in gesprek met rechtsfilosoof Nanda Oudejans (Universtiteit Utrecht), journalist Ayaan Abukar (journalistiek platform Vice Versa), burgemeester van Weert Jos Heijmans (D66), Koos Richelle (voorzitter Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken) en auteur van de publicatie Marthe Hesselmans (Van Mierlo Stichting).

Centraal deze middag staat de vraag hoe een toekomstbestendig migratiebeleid te voeren op basis van sociaal-liberale kernwaarden. Hoe zorgen we ervoor dat EU-lidstaten verantwoordelijkheid delen voor asielopvang? Hoe kunnen nieuwkomers menswaardig en op eigen kracht integreren? En hoe kan de samenleving dit faciliteren?

Praat mee op 20 april in het Humanity House. Toegang is gratis. Wel graag aanmelden via https://www.humanityhouse.org/kaartverkoop/?hheventid=42156.

Humanity House, Prinsegracht 8, 2512 GA Den Haag