Lezing Thomas Frank: een pleidooi voor populisme

Donderdag, 15 april 2021 Online

Op donderdag 15 april om 20:00 geeft Thomas Frank een digitale lezing voor de Van Mierlo Stichting over zijn boek The People, NO. Het evenement vindt plaats via zoom. Meld je nu aan!

Populisme is niet het probleem van onze tijd, maar het antwoord, stelt Thomas Frank in zijn boek The People, NO. Op 15 april geeft hij een digitale lezing voor de Van Mierlo Stichting over populisme en anti-populisme. Thomas Frank is een Amerikaanse politiek commentator, historicus en journalist. In zijn boeken What’s the Matter with Kansas en Listen, Liberal schrijft hij over stemmers de zich afkeren van ‘hun’ partij en partijen die zich afkeren van hun traditionele achterban. In zijn nieuwste boek geeft Frank een geschiedenis van populisme als een democratische beweging vóór gelijkheid en tegen privilege. Hedendaagse extreemrechtse bewegingen verdienen het etiket ‘populist’ niet. Belangrijker nog, stelt Frank, is de schade die ‘anti-populisten’ doen aan de democratie. Hij vraagt liberale elite zich te beraden waar een afkeer van het volk toe dient.

Volg op donderdag 15 april vanaf 20:00 uur de lezing van Thomas Frank. De registratie voor de Zoom meeting is gesloten, maar u kunt nog aansluiten via de YouTube livestream onderaan deze pagina.

Dit evenement is geheel in het Engels.

Populism isn’t the problem of our time but the answer, argues Thomas Frank in his book The People, NO. On April 15, he gives a digital lecture for the Van Mierlo Foundation about populism and anti-populism. Thomas Frank is an American political analyst, historian and journalist. In his books What’s the Matter with Kansas and Listen, Liberal he writes about voters turning away from the parties that represent them and parties turning away from their traditional electorate. In his newest book,Frank gives a history of populism as a democratic movement for equality and against privilege. Current extreme-right movements don’t deserve to be called ‘populist’. Even more significant in Frank’s telling is the damage ‘anti-populists’ do to democracy. He requests liberal elites to ponder what goal the denouncement of the people serves.

Follow Thomas Frank’s lecture on Thursday April 15 from 20:00 (Amsterdam time). Registration for the event in Zoom have closed, but you can still join via the YouTube livestream below.

This event is entirely in English.

Lecture Thomas Frank: ‘A plea for populism’ YouTube livestream