Lezing Thomas Frank: een pleidooi voor populisme

Donderdag, 15 april 2021 Online

Op donderdag 15 april om 20:00 geeft Thomas Frank een digitale lezing voor de Van Mierlo Stichting over zijn boek The People, NO. Het evenement vindt plaats via zoom. Meld je nu aan!

Populisme is niet het probleem van onze tijd, maar het antwoord, stelt Thomas Frank in zijn boek The People, NO. Op 15 april geeft hij een digitale lezing voor de Van Mierlo Stichting over populisme en anti-populisme. Thomas Frank is een Amerikaanse politiek commentator, historicus en journalist. In zijn boeken What’s the Matter with Kansas en Listen, Liberal schrijft hij over stemmers de zich afkeren van ‘hun’ partij en partijen die zich afkeren van hun traditionele achterban. In zijn nieuwste boek geeft Frank een geschiedenis van populisme als een democratische beweging vóór gelijkheid en tegen privilege. Hedendaagse extreemrechtse bewegingen verdienen het etiket ‘populist’ niet. Belangrijker nog, stelt Frank, is de schade die ‘anti-populisten’ doen aan de democratie. Hij vraagt liberale elite zich te beraden waar een afkeer van het volk toe dient.

Volg op donderdag 15 april vanaf 20:00 uur de lezing van Thomas Frank en ga tijdens de Q&A met hem in gesprek. Meld je nu aan! Bij dit evenement bepaal je zelf wat je betaalt (meer informatie over doneren aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting vind je hier).

Dit evenement is geheel in het Engels.

Populism isn’t the problem of our time but the answer, argues Thomas Frank in his book The People, NO. On April 15, he gives a digital lecture for the Van Mierlo Foundation about populism and anti-populism. Thomas Frank is an American political analyst, historian and journalist. In his books What’s the Matter with Kansas and Listen, Liberal he writes about voters turning away from the parties that represent them and parties turning away from their traditional electorate. In his newest book,Frank gives a history of populism as a democratic movement for equality and against privilege. Current extreme-right movements don’t deserve to be called ‘populist’. Even more significant in Frank’s telling is the damage ‘anti-populists’ do to democracy. He requests liberal elites to ponder what goal the denouncement of the people serves.

Follow Thomas Frank’s lecture on Thursday April 15 from 20:00 (Amsterdam time) and join he conversation during the Q&A. Register now through the link in this event! With this event you determine your own contribution.

This event is entirely in English.

Lezing Thomas Frank: een pleidooi voor populisme

• Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.