De rol van de waarheid binnen een democratie

22 februari 2018, Café Esplanade, Campus Tilburg University

Welke rol speelt de waarheid binnen de democratie? We leven in tijden van ‘fake news’ en ‘alternative facts’, maar wat zijn de mogelijkheden binnen de wetenschap en politiek om tegenwicht te bieden aan zij die het niet zo nauw nemen met de waarheid.

Naar aanleiding van het recentste nummer van idee, Democracy and its discontents, organiseert de Van Mierlo Stichting een paneldiscussie met o.a. hoogleraren Martine Prange (filosofie) en Peter Achterberg (sociologie), over de rol van de waarheid binnen een democratie.

Kom donderdagmiddag 22 februari langs voor een interessante lunchlezing, onder het genot van een broodje en kop koffie.

Waar: Café Esplanade, Campus Tilburg University
Wanneer: Donderdag 22 februari, 13:00u – 14:30u