Agenda

Van Mierlo Academieweekend 2020: Sociaal-liberalisme in een tijdperk van Big Data

Zaterdag 21 en zondag 22 november 2020 in Soesterberg

Op zaterdag 21 en zondag 22 november organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting de derde editie van het Academieweekend. Het thema van dit weekend is 'Sociaal-liberalisme in een tijdperk van Big Data'. Hierover gaan we twee dagen lang praten, discussiëren en nadenken in de bossen bij Soesterberg met als hoofdvraag: Wat is ons sociaal-liberale antwoord op de ontwikkelingen rondom 'Big Data'?

Big Data en sociaal-liberalisme

We leven in een tijd van ‘Big Data’, profiling & algoritmes. Maar komen onze individuele vrijheden hierdoor niet onder druk te staan? Zijn we eigenlijk nog wel vrij als een computer kan berekenen wat wij willen? En wie is eigenlijk de baas over onze gegevens? Tijdens het weekend zullen er sessies worden georganiseerd. Deze zullen onder andere gaan over de verhouding tussen het individu en Big Data, over wat lokale overheden met Big Data moeten en kunnen doen en over wat Big Data kunnen betekenen in de gezondheidszorg. Het weekend vindt plaats in het Kontakt der Kontinenten-hotel in Soesterberg. Deelname is inclusief overnachting, maaltijden (1 keer diner en ontbijt en 2 keer lunch) en goodiebag. Het exacte programma zal later deze zomer via onze nieuwsbrief, website en social media worden verspreid.

Uiteraard zullen de dan geldende corona-maatregelen gewaarborgd worden. Zo wordt er onder andere gezorgd voor voldoende ontsmettingsmogelijkheden en zijn er alleen éénpersoonskamers. Meer informatie is te vinden via de site van Kontakt der Kontinenten.

Aanmelden

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Meld je aan vóór 1 oktober en upload ook je CV en een korte motivatiebrief (van maximaal 350 woorden). Op basis van je CV en motivatie zullen wij een selectie maken van alle inzendingen. Uiterlijk 17 oktober hoor je van ons of je mag deelnemen!

Kosten

Deelnemersbijdrage, incl. overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner en goodiebag: €109,-. Als de kosten met het oog op je persoonlijke financiële situatie te hoog zijn, neem dan contact met ons op via vanmierlostichting@d66.nl (met deze informatie gaan we uiteraard vertrouwelijk om).

Van Mierlo Academie weekend 2020

• Toegestane bestandstypen: docx, doc, pdf, odt.
    Upload hier je CV.
  • Toegestane bestandstypen: docx, doc, pdf, odt.
    Upload hier je motivatiebrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

21 november - 22 november

Kontakt der Kontinenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg