Doneer aan de Mr. Hans van Mierlo Stichting

Agenda

Van Mierlo Academieweekend 2019: Sociaal-liberalisme & kansengelijkheid

Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019 in Soesterberg

Schrijf je hieronder in voor het Van Mierlo Academie Weekend 2019

 

Op 23 en 24 november organiseert de Mr. Hans van Mierlo Stichting de tweede editie van het Academie Weekend. Twee dagen vol workshops, lezingen en debat over sociaal-liberalisme & kansengelijkheid.

Met colleges en workshops van sprekers uit de wetenschap, politiek en journalistiek krijgen 20 deelnemers de kans zich te verdiepen in verschillende discussies rondom kansengelijkheid vanuit sociaal-liberaal perspectief. Het weekend zal plaatsvinden op 23 en 24 november in het Kontakt der Kontinenten-hotel in Soesterberg. Deelname is inclusief overnachting, diner, tweemaal lunch en goodiebag. Aanmelden kan tot 1 oktober via het formulier hieronder. Vind hieronder een voorproefje op het programma. 

Meld je vóór 1 oktober aan via onderstaand formulier met een CV en korte motivatie (max. 350 woorden). Op basis van je CV en motivatie zullen wij een selectie maken van alle inzendingen. Uiterlijk 10 oktober hoor je van ons, of je kunt deelnemen aan het Van Mierlo Academie Weekend.

 

**AANMELDINGEN ZIJN GESLOTEN**

 

Deelnemersbijdrage, incl. overnachting, ontbijt, 2x lunch, diner en goodiebag: €109,-.
(Als de kosten met het oog op je persoonlijke financiële situatie te hoog zijn, neem dan contact met ons op via vanmierlostichting@d66.nl)

Programma

Dick Timmer is promovendus aan de Universiteit van Utrecht, gespecialiseerd in politieke filosofie, ethiek en economie. Zijn onderzoek is onderdeel van het project ‘Fair Limits’, onder leiding van Ingrind Robeyns. Op het Academie Weekend geeft hij een college vanuit filosfische insteek over rechtvaardigheid

 

Annelien de Dijn is hoogleraar moderne politieke geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In het verleden had ze aanstellingen bij onder meer Cambridge University en Columbia University. Haar  interesse ligt bij de geschiedenis van vrijheidsdenken en de Verlichting. Op het Academie Weekend geeft De Dijn het college Over Vrijheid.

Marthe Hesselmans is senior wetenschappelijk medewerker bij de Van Mierlo Stichting. Haar promotieonderzoek richtte zich op etnische diversiteit in het huidige Zuid-Afrika. Vanuit deze interesse publiceerde ze eerder voor de Van Mierlo Stichting ´Van Nieuwkomer naar Nederlander’. Momenteel werkt ze voor de VMS aan een project over kansen(on)gelijkheid, waarover ze een workshop zal geven.

Coen Brummer is directeur van de Van Mierlo Stichting. Hij studeerde politieke geschiedenis en geschiedenis en filosofie van de natuurwetenschappen en schrijft op het moment een proefschrift over staatsman Samuel van Houten. Op de Van Mierlo Academie geeft hij de Crash Course Sociaal-Liberalisme. 

 

23 november - 24 november

09:00

Kontakt der continenten, Amersfoortsestraat 20, 3769 AS Soesterberg.