Coen Brummer (1986)  is directeur van de mr. Hans van Mierlo Stichting. Hij studeerde politieke geschiedenis en geschiedenis en filosofie van de natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Eerder werkte hij voor de Tweede Kamerfractie van D66 en als speechschrijver voor achtereenvolgende bewindslieden op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Van zijn hand verscheen onder meer Vuile Handen. Michael Ignatieff en andere politiek denkers over de strijd tussen ideeën en macht (Elsevier Boeken 2015). Brummer is tevens verbonden aan het Biografie Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij een proefschrift schrijft over minister van Binnenlandse Zaken en Tweede Kamerlid Samuel van Houten (1837-1930).

Meer van Coen Brummer