Vacature stagiair(e) Marketing & Communicatie

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. De Van Mierlo Stichting heeft tot doel om het sociaal-liberalisme verder te ontwikkelen en te verspreiden binnen en buiten D66. Dit doen wij door het publiceren van onderzoek, het organiseren van lezingen en symposia en het geven van trainingen en workshops. Ook publiceren wij vier keer per jaar het tijdschrift idee.

De Stichting is op zoek naar een stagiair Marketing & Communicatie voor de periode januari 2019 tot en met juni 2019. Deze vacature betreft een stageplek voor 5 dagen per week. We bieden een bescheiden stagevergoeding, maar geen reiskostenvergoeding (we gaan uit van een Ov-studentenkaart).

Je voldoet aan het volgende profiel:

• je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau;
  • je zit regelmatig op social media zoals twitter, instagram of Facebook (in zakelijk of politiek verband is een pré);
  • je hebt interesse in politiek en ziet het als een uitdaging om politiek-wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar heldere woorden en beelden;
  • je bent ‘tech-savvy’ en je kunt je IT-systemen snel eigen maken;
  • je bent bekend met het organiseren van evenementen;
  • je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheid;
  • je kan zelfstandig werken;
  • je bent in het bezit van een Ov-studentenkaart.
  • je spreekt vloeiend Nederlands

Marketing
Onze publicaties en evenementen gaan pas leven als ze de mensen bereiken voor wie deze interessant zijn. Daarom denken we non-stop na over manieren om politiek-wetenschappelijk onderzoek op nieuwe wijzen te verspreiden. Als stagiair Marketing, Communicatie & Design help je bij het opstellen van eenvoudige marketingplannen.

Communicatie

Voor onze communicatie beschikken wij over verschillende kanalen. We verwachten dat je onze WordPress website zelfstandig bijhoudt. Voor ons twitterkanaal dien je onze twitterkalender bij te houden en ook zelf op de juiste momenten twitterberichten te plaatsen. Dit geldt ook voor onze Facebookpagina. Onze nieuwsbrief versturen we via Mailcamp. Je bent in staat om deze software je snel eigen te maken zodat je in samenwerking met je collega’s een nieuwsbrief kan opmaken en versturen.

Overige taken

Tot slot zijn er organisatorische taken waarvoor je verantwoordelijk bent. Denk hierbij aan het zoveel mogelijk zelfstandig onderhouden van onze algemene e-mailbox en het coördineren van de aanvragen die wij krijgen voor het geven van trainingen. Daarnaast verwachten we dat je meehelpt bij D66-congressen en andere evenementen. Dit betekent dat je af en toe ook in het weekend of de avonduren werkt.

Ben jij de stagiair die we zoeken? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv per e-mail naar: vanmierlostichting@d66.nl. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Dirk-Jan van Vliet via dirkjan.vanvliet@d66.nl of 070-3566066.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018