Vacature stagiair(e)

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. De Van Mierlo Stichting heeft tot doel om het sociaal-liberalisme verder te ontwikkelen en te verspreiden binnen en buiten D66. Dit doen wij door het publiceren van onderzoek, het organiseren van lezingen en symposia en het geven van trainingen en workshops. Ook publiceren wij vier keer per jaar het tijdschrift idee.

De Stichting is op zoek naar een stagiair(e) voor de periode september 2019 tot en met december 2019. Deze vacature betreft een stageplek voor 5 dagen per week. We bieden een bescheiden stagevergoeding, maar geen reiskostenvergoeding (we gaan uit van een Ov-studentenkaart).

Je voldoet aan het volgende profiel:

• je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau;
  • je hebt interesse in politiek en ziet het als een uitdaging om politiek-wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar heldere woorden en beelden;
  • je hebt binnen je studie veel ervaring met literatuuronderzoek en/of het schrijven van artikelen en papers;
  • je bent in staat om nette en mooi opgemaakte documenten te maken;
  • je bent goed in staat relevante zaken van irrelevante zaken te scheiden;
  • je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheid;
  • je hebt enige ervaring met social media zoals Twitter en Facebook (in zakelijk of politiek verband is een pré);
  • je bent ‘tech-savvy’ en je kunt je IT-systemen snel eigen maken;
  • je kan zelfstandig werken;
  • je bent in het bezit van een Ov-studentenkaart.
  • je spreekt vloeiend Nederlands

Onderzoekswerkzaamheden

Als stagiair onderzoeksondersteuning help je onze wetenschappelijk medewerkers bij projecten over bijvoorbeeld big data & profiling, kansengelijkheid of burgerschap. Dit kan gaan om het uitzoeken van literatuur, het opzoeken van bepaalde verdragen of wetteksten, of het inventariseren van een leeslijst. Ook kan je gevraagd worden kleine of grote stukken te schrijven onder begeleiding van één van onze medewerkers.

Marketingcommunicatie
Onze publicaties en evenementen gaan pas leven als ze de mensen bereiken voor wie deze interessant zijn. Daarom denken we non-stop na over manieren om politiek-wetenschappelijk onderzoek op nieuwe wijzen te verspreiden. Als stagiair help je hierbij. Voor onze communicatie beschikken wij over verschillende kanalen. We verwachten dat je onze WordPress website zelfstandig bijhoudt. Voor ons onze social media (Twitter, Facebook & LinkedIn) dien je onze social media-kalender bij te houden en ook zelf op de juiste momenten ‘posts’ te plaatsen.

Overige taken

Tot slot zijn er organisatorische taken waarvoor je verantwoordelijk bent. Denk hierbij aan het zoveel mogelijk zelfstandig onderhouden van onze algemene e-mailbox en het coördineren van de aanvragen die wij krijgen voor het geven van trainingen. Daarnaast verwachten we dat je meehelpt bij D66-congressen en andere evenementen. Dit betekent dat je af en toe ook in het weekend of de avonduren werkt.

Ben jij de stagiair die we zoeken? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv per e-mail naar: vanmierlostichting@d66.nl. Voor meer vragen kun je contact opnemen met Dirk-Jan van Vliet via dirkjan.vanvliet@d66.nl of 070-3566066.

Reageren is mogelijk tot en met uiterlijk dinsdag 2 april.

Laatst gewijzigd op 26 maart 2019