Vacature stagiair Onderzoekondersteuning

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijke wetenschappelijk bureau van D66. De Van Mierlo Stichting heeft tot doel om het sociaal-liberalisme verder te ontwikkelen en te verspreiden binnen en buiten D66. Dit doen wij door het publiceren van onderzoek, het organiseren van lezingen en symposia en het geven van trainingen en workshops. Ook publiceren wij vier keer per jaar het tijdschrift idee.

De stichting is op zoek naar een stagiair Onderzoeksondersteuning voor de periode januari 2019 t/m juni 2019. Deze vacature betreft een stageplek voor 5 dagen per week. We bieden een bescheiden stagevergoeding, maar geen reiskostenvergoeding (we gaan uit van een Ov-studentenkaart).

Je voldoet aan het volgende profiel:

• je hebt een WO werk- en denkniveau;
  • je hebt kennis van politiek en politieke theorie;
  • je hebt binnen je studie veel ervaring met literatuuronderzoek en/of het schrijven van artikelen en papers;
  • je bent in staat om nette en mooi opgemaakte documenten te maken;
  • je bent goed in staat relevante zaken van irrelevante zaken te scheiden;
  • je bent flexibel en je bent in staat van het ene onderwerp naar het andere onderwerp te schakelen;je hebt uitstekende taal- en schrijfvaardigheid;
  • je kan zelfstandig werken;
  • je bent in het bezit van een Ov-studentenkaart.
  • je spreekt vloeiend Nederlands

Onderzoekswerkzaamheden

Als stagiair onderzoeksondersteuning help je onze wetenschappelijk medewerkers bij projecten over bijvoorbeeld big data & profiling, kansengelijkheid of burgerschap. Dit kan gaan om het uitzoeken van literatuur, het opzoeken van bepaalde verdragen of wetteksten, of het inventariseren van een leeslijst. Ook kan je gevraagd worden kleine of grote stukken te schrijven onder begeleiding van één van onze medewerkers.

Overige taken

We zijn een kleine en flexibele organisatie, dus het kan zijn dat we spontaan onvoorziene dingen aan je vragen om te doen. Tevens verwachten we dat je meehelpt bij D66-congressen en andere evenementen. Dit betekent dat je af en toe ook in het weekend of de avonduren werkt.

Ben jij de stagiair die we zoeken? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv per e-mail naar: vanmierlostichting@d66.nl Voor meer vragen kun je contact opnemen met Dirk-Jan van Vliet via dirkjan.vanvliet@d66.nl of 070-3566066.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018