Vacature: startend wetenschappelijk medewerker

De Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, zoekt een startend wetenschappelijk medewerker.

Functieomschrijving

De wetenschappelijk medewerker gaat het komend jaar aan de slag met twee uitdagende taken.

In de eerste plaats doe je (toegepast) onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken met als doel antwoorden te formuleren vanuit het sociaal-liberalisme, het politiek gedachtegoed van D66. Hierbij zijn je taken divers: je schrijft mee aan onderzoeksrapporten en opiniërende artikelen, spreekt met academici over ontwikkelingen in hun vakgebied, en staat ’s avonds en in het weekend geregeld namens de Van Mierlo Stichting op congressen of andere bijeenkomsten. De onderwerpen waar je je op zult richten kunnen verschillen, maar een van de centrale thema’s het komend jaar is de verzorgingsstaat in de jaren 2020. Op basis van jouw profiel komen we tot een nadere invulling.

Ten tweede werk je mee aan de ontwikkeling van een nieuwe workshop over sociaal-liberalisme, bedoeld voor leden van D66. Het doel van deze workshop is dat leden op een enthousiasmerende manier meer te weten komen over de theorie en geschiedenis van het sociaal-liberalisme en hoe dit is toe te passen in de politieke praktijk. Daarnaast help je volop mee aan het bedenken en organiseren van andere evenementen, zoals onze lezingen en congres-sessies.

Organisatie

De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijk wetenschappelijk bureau van D66. Wij zorgen ervoor dat het denken binnen D66 altijd doorgaat. Dat doen we door allerlei soorten activiteiten: het publiceren van boeken, essays en adviezen over maatschappelijke vraagstukken, het organiseren van lezingen en symposia, het geven van trainingen en workshops, het publiceren van het tijdschrift idee etc. We proberen altijd te vernieuwen. Daarom zijn we als eerste politiek-wetenschappelijk bureau gestart met een podcastserie en zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om mensen te bereiken. De leiding van de Van Mierlo Stichting ligt bij de directeur, die verantwoording aflegt aan een vierkoppig bestuur.

Onze ideale nieuwe collega…

• Is een denker, die ook graag doet. Iemand die lol heeft in het overbrengen van ideeën. Hij/zij is in staat om in korte tijd kennis te nemen van complexe maatschappelijke discussies, denkkaders en thema’s;
  • Heeft een scherpe pen, Nederlands- en Engelstalig;
  • Presteert goed bij formele en informele bijeenkomsten;
  • Heeft didactische vaardigheden;
  • Is proactief en collegiaal;
  • Heeft een sociaal-liberaal kompas en beschikt over politieke sensitiviteit;
  • Heeft de missie van de Van Mierlo Stichting als wetenschappelijk bureau van een politieke partij in beeld en kan haar doelstellingen omzetten in concrete acties en activiteiten. Kan een project met succes starten, begeleiden en afronden;
  • Is bereid flexibele werkuren te hanteren, ook in avonden en weekenden;
  • Weet te enthousiasmeren en het beste te halen uit (werken met) vrijwilligers;
  • Kent de vereniging D66, of leert deze snel kennen.

Je beschikt over:

• Politieke sensitiviteit;
  • Organisatievermogen;
  • Analytisch vermogen;
  • Ondernemerschap;

Aanvullend beschik je in ieder geval over de volgende kenmerken:

• WO denk-/werkniveau;
  • Ervaring met lezingen of workshops organiseren is een pré;
  • Goede kennis van en affiniteit met liberale politieke theorie, in het bijzonder het sociaal-liberalisme.

Arbeidsvoorwaarden

• Het betreft een functie voor 38 uur (32 uur is bespreekbaar) per week. Startdatum in overleg. In eerste instantie bieden wij een dienstverband van een jaar.
  • De standplaats is het kantoor van de Van Mierlo Stichting, gevestigd in hetzelfde pand als het Landelijk Bureau D66 in Den Haag.
  • Werkzaamheden kunnen met regelmaat plaatsvinden in de avonduren en het weekend.
  • De functie is ingeschaald in schaal 9 van de BBRA (volledige werkweek is 38 uur, exacte inschaling en periodiek afhankelijk van werkervaring). Er is 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding op basis van OV en een pensioenregeling.
  • Je werkt in een karakteristiek pand, waar met betrokken en enthousiaste collega’s hard wordt gewerkt, en waar zeker ook veel wordt gelachen.

Belangstelling?

Voor vragen kan Coen Brummer (directeur) worden benaderd, via coen.brummer@d66.nl.

Solliciteren kan tot en met 5 april 2020, door een motivatiebrief, CV en een voorbeeld van geschreven werk te sturen naar de Van Mierlo Stichting, gericht aan Coen Brummer via vacature@d66.nl.

Laatst gewijzigd op 11 maart 2020