Vacature: Wetenschappelijk Medewerker

De Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66, zoekt een wetenschappelijk medewerker met enkele jaren ervaring in het doen van onderzoek naar politiek-maatschappelijke thema’s. Bijvoorbeeld op het gebied van economie en technologie, financiën, Europa, of andere actuele politieke thematiek.

Functieomschrijving
De wetenschappelijk medewerker doet (toegepast) onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken met als doel antwoorden te formuleren vanuit het sociaal-liberalisme, het politieke gedachtegoed van D66. De taken zijn divers: je schrijft onderzoeksrapporten en opiniërende artikelen, spreekt met academici over ontwikkelingen in hun vakgebied en met politici over de dilemma’s in hun politieke realiteit, draagt bij aan de organisatie van symposia, geeft lezingen over je onderzoek en staat ’s avonds en in het weekend geregeld namens de Van Mierlo Stichting op congressen of andere bijeenkomsten.

Organisatie
De Mr. Hans van Mierlo Stichting is het onafhankelijk wetenschappelijk bureau van D66. Wij zorgen ervoor dat het denken voortdurend een plek heeft binnen D66. Dat doen we door allerlei soorten activiteiten: het publiceren van boeken, essays en adviezen over maatschappelijke vraagstukken, het organiseren van lezingen en symposia, het geven van trainingen en workshops, het publiceren van het tijdschrift idee etc. We proberen altijd te vernieuwen. Daarom zijn we dit jaar als eerste politiek-wetenschappelijk bureau gestart met een podcastserie en zoeken we voortdurend naar nieuwe manieren om mensen te bereiken. De leiding van de Van Mierlo Stichting ligt bij de directeur, die verantwoording aflegt aan een vierkoppig bestuur.

Onze ideale nieuwe collega…
• Is een denker, die ook graag doet. Hij/zij is in staat om in korte tijd kennis te nemen van complexe maatschappelijke discussies, denkkaders en thema’s;
• Heeft een scherpe pen, Nederlands- en Engelstalig;
• Presteert goed bij formele en informele bijeenkomsten;
• Is proactief en collegiaal;
• Heeft een sociaal-liberaal kompas en beschikt over politieke sensitiviteit;
• Heeft de missie van de Van Mierlo Stichting als wetenschappelijk bureau van een politieke partij in beeld en kan haar doelstellingen omzetten in concrete acties en activiteiten. Kan een project met succes starten, begeleiden en afronden;
• Is bereid flexibele werkuren te hanteren, ook in avonden en weekenden;
• Weet te enthousiasmeren en het beste te halen uit (werken met) vrijwilligers;
• Kent de vereniging D66, of leert deze snel kennen.

Je beschikt over:
• Politieke sensitiviteit;
• Analytisch vermogen;
• Overtuigingskracht;
• Ondernemerschap;
• Verbindend vermogen.

Aanvullend beschik je in ieder geval over de volgende kenmerken:
• WO denk-/werkniveau;
• Aantoonbare ervaring met het doen van onderzoek naar politiek-maatschappelijke thema’s, bijvoorbeeld op het gebied van economie en technologie, financiën, Europa, of andere actuele politieke thematiek.
• Ervaring met publiceren is een pré;
• Goede kennis van en affiniteit met liberale politieke theorie, in het bijzonder het sociaal-liberalisme.

Arbeidsvoorwaarden:
• Het betreft een functie voor 38 uur (32 uur is bespreekbaar) per week. Startdatum in overleg. In eerste instantie bieden wij een dienstverband van een jaar, met uitzicht op verlenging.
• De standplaats is het kantoor van de Van Mierlo Stichting, gevestigd in hetzelfde pand als het Landelijk Bureau D66 in Den Haag.
• Werkzaamheden kunnen met regelmaat plaatsvinden in de avonduren, het weekend en (in overleg) in het buitenland.
• De functie is ingeschaald in schaal 9 of 10 van de BBRA (volledige werkweek is 38 uur, exacte inschaling en periodiek afhankelijk van werkervaring). Er is 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding op basis van OV en een pensioenregeling.
• Je werkt in een karakteristiek pand, waar met betrokken en enthousiaste collega’s hard wordt gewerkt, en waar zeker ook veel wordt gelachen.

Belangstelling?
Voor inhoudelijke vragen kan Coen Brummer (directeur) worden benaderd, via coen.brummer@d66.nl. Praktische vragen over de procedure zijn te stellen door een mail te sturen aan Martijn Bordewijk, HR Landelijk Bureau D66, via martijn.bordewijk@d66.nl.

Solliciteren kan tot en met 20 augustus 2019, door een motivatiebrief, CV en een voorbeeld van geschreven werk te sturen naar de Van Mierlo Stichting, gericht aan Coen Brummer via vacature@d66.nl. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 26 augustus.

Laatst gewijzigd op 24 juli 2019