De toekomst van Europa

Vijf denkers over de EU van morgen

De Europarlementariërs die afgelopen Europese verkiezingen zijn verkozen, staan voor grote vragen over economische macht, migratie, veiligheid en klimaat. Deze vraagstukken dienen echter niet de fundamentele vragen over de toekomst van Europa te overschaduwen. Daarom publiceerde de Mr. Hans van Mierlo Stichting mei 2019 deze interviewbundel als gratis e-book. Vijf toonaangevende denkers, Luuk van MiddelaarUlrike GuerotBruno Maçães, Mujtaba Rahman en Caroline de Gruyter, delen hun visie op de toekomst van Europa.

“Ik denk dat de discussie over kopgroepen aan kracht zal winnen de komende jaren.”
Luuk van Middelaar

“We moeten streven naar een transnationale Europese staat.”
Ulrike Guérot

“De scheiding tussen Europa en het Oosten bestaat niet meer.”
Bruno Maçães

“Liberale overheden moeten zich verenigen rond oplossingen die betekenisvol zijn voor burgers in heel Europa.”
Mujtaba Rah man

“Nationale politici nemen hun Europese verantwoordelijkheid niet.”
Caroline de Gruyter

Laatst gewijzigd op 16 juli 2019